22 Δεκεμβρίου 2014
Συμφωνία εκπροσώπησης της Οινοποιίας ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ.
Το Οινοποιείο Παπαντώνη ιδρύθηκε το 1992 από τα αδέλφια Αντώνη και Κάλλη Παπαντώνη. Το οινοποιείο βρίσκεται στην πόλη του Άργους περίπου 15 χλμ από τον ιδιόκτητο αμπελώνα.
Ο Αντώνης
ξεκίνησε να εργάζεται για τη δημιουργία του αμπελώνα αφότου απέκτησε
το πτυχίο Bachelor στα Οικονομικά από το Κολέγιο Hamilton στο Mason City
στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια ο Αντώνης έχει
επικεντρωθεί στην καλλιέργεια του αμπελώνα με την μοναδική ποικιλία Αγιωργίτικο για να δημιουργήσει τα καλύτερα κλήματα τα οποία θα παραγάγουν το αρίστης ποιότητας κρασί Μηδέν Άγαν και Λυσιμελής.
Η Κάλλη
ακολούθησε τον αδερφό της το 1992 και ξεκίνησαν τη δημιουργία του
οινοποιείου με σκοπό την παραγωγή και τη διάθεση του κρασιού. Οι
μοναδικές της ικανότητές στο μάρκετινγκ προσέδωσαν στην επιχείρηση εξαιρετική προβολή
και πρόσβαση στους κορυφαίους δοκιμαστές κρασιών και γευσιγνώστες της
αθηναϊκής κοινωνίας. Όντας επίσης το πρώτο οινοποιείο που δημιούργησε προσωπικές ετικέτες στα μπουκάλια με την αναγραφή σ' αυτές του ονόματος των πελατών, η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ισχυρή και σταθερή.
Από το 2001 η κόρη της Κάλλης Λυδία
μπήκε στην εταιρεία αφού απέκτησε το πτυχίο Bachelor στο Μάρκετινγκ από
το Deree College στην Αθήνα. Το μέλλον του Οινοποιείου Παπαντώνη και
του κρασιού "Μηδέν Άγαν" είναι ασφαλές καθώς η Λυδία συνέχισε τις
σπουδές της και απέκτησε Master στη Διοίκηση Οινοποιείου και την
Εμπορία Κρασιού από το Royal Agriculture College στο Cirencester της
Αγγλίας.
Η παραγωγή του οινοποιείου αυξήθηκε σταθερά από τα 2.500 μπουκάλια το 1993 σε πάνω από 50.000 μπουκάλια το 1999. Από το 2001 η εταιρεία εφαρμόζει το Διεθνές Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 2002 και H.A.C.C.P.
|
- Το 1999 λάβαμε τη Σφραγίδα Ποιότητας, ανάμεσα σε 1500 κρασιά, στο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού της Ιαπωνίας στο Τόκυο για την ξεχωριστή μας ποιότητα
- Το 1999 το κρασί μας συμμετείχε στις πωλήσεις του οίκου δημοπρασιών Christie's στο Λονδίνο και έλαβε τις υψηλότερες εντολές πωλήσεων
- Το 2000 λάβαμε το Χάλκινο Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού της Ζυρίχης και το 2001 λάβαμε το Αργυρό Μετάλλιο
|
Ξεκινώντας με μια ανοξείδωτη δεξαμενή τριών τόνων
και πέντε δρύινα βαρέλια είχαμε την πρώτη παραγωγή 2500 φιαλών οίνου
"Μηδέν Άγαν" το 1993 . Σήμερα το οινοποιείο λειτουργεί με την τελευταία τεχνολογία για την οινοποίηση κόκκινου κρασιού.
Είμαστε τώρα εξοπλισμένοι με:
|
- Ανοξείδωτες δεξαμενές
- Γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 30% των οποίων ανανεώνεται κάθε χρόνο
- Πνευματικό ασυνεχές πιεστήριο
- Φίλτρα
- Μηχάνημα πλυσίματος φιαλών
- Αυτόματο μηχάνημα εμφιάλωσης και σφράγισης φιαλών
- Αντλίες
- Μονάδα υψηλής πίεσης ζεστού νερού
- Αυτόματο διαχωριστή σταφυλιών
- Κλιματιζόμενη κάβα για την αποθήκευση και την παλαίωση άνω των 15.000 φιαλών
|