Laconic Extra Παρθένο Ελαιόλαδο






Το λάδι είναι από τα σημαντικότερα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται 150 εκατ. ελαιόδεντρα σε 40 νομούς της χώρας. Η ετήσια παραγωγή ελαιόλαδου φθάνει τους 350-400.000 τόνους, κατατάσσοντας την Ελλάδα τρίτη ελαιοπαραγωγό χώρα στο κόσμο, μετά την Ισπανία και Ιταλία. Το αγροτικό εισόδημα φθάνει το 1,5ο δις. Ευρώ. Χιλιάδες οικογένειες δραστηριοποιούνται στο χώρο του ελαιόλαδου, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας με την καλλιέργεια της ελιάς, τη συγκομιδή, την τυποποίηση και την εμπορία του ελαιόλαδου.

 

Πάνω από το 80% της ετήσιας παραγωγής ανήκει στην κατηγορία του αγνού παρθένου ελαιόλαδου. Έχει χρώμα ξεχωριστό, άρωμα, γεύση. Είναι το καλλίτερο λάδι στον κόσμο. Αυτό οφείλετε στις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και εδαφολογικές ιδιαιτερότητες της χώρας.





 
Δυστυχώς, αυτή η εξαιρετική ταυτότητα δεν έχει αναδειχθεί. Έργο της πολιτείας είναι η άμεση χάραξη εθνικής στρατηγικής για την κατοχύρωση και αναγνωρισιμότητα της εξαιρετικής ποιότητας του Ελληνικού ελαιόλαδου, καθώς και η προώθηση του σημαντικού αυτού, για την χώρα μας, προϊόντος στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, για να φέρει περισσότερα έσοδα στη χώρα.


 

ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ: H ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

Από τα ποιο διαδεδομένα ήδη ελιάς στη Πελοπόννησο και μάλιστα στη Λακωνία. Φθάνει τα 15μ. ύψος και 10μ. πλάτος. Αντέχει στη πίνα, στη δίψα και τους δυνατούς ανέμους της Λακωνικής γης. Δίνει εξαιρετικό ελαιόλαδο με απόδοση στο λιοτρίβι 25-30%. Ανθίζει πρώιμα, είναι αυτό-γονιμοποιούμενη και καρπίζει πολύ. Είναι η πλησιέστερη ποικιλία στην αγριελιά.

 
Η Κωρονέικη ποικιλία ελιάς περιέχει μεγάλη ποσότητα ελαιοκανθάλης, ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση εφάμιλλη εκείνων που απαντώνται στα φάρμακα, καθώς και ελαιασίνη που είναι η πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του ελαιόλαδου. H ελαιοκανθάλη είναι η ουσία που προκαλεί κάψιμο στο λαιμό κατά την κατάποση. Αυτό, κατά τους εμπειρικούς ελαιοκαλλιεργητές δείχνει ότι το λάδι είναι καλό.
Διεθνής και Ελληνικές μελέτες που έγιναν για να αποδείξουν τον υγειοπροστατευτικό χαρακτήρα του ελαιόλαδου απέδειξαν ότι το λάδι που προέρχεται από την Κωρονέικη ποικιλία έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Το δε λάδι που παράγεται από την Κωρονέικη στις περιοχές της Νοτίου Πελοποννήσου έχει μεγαλύτερη από τον μέσο όρο περιεκτικότητα των ουσιών αυτών. Αξίζει να επισημάνουμε ότι και στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τις έρευνες, υπήρχαν διακυμάνσεις οι οποίες συσχετίστηκαν με τον τρόπο καλλιέργειας των ελαιόδεντρων, την εποχή συλλογής της ελιάς και τον τρόπο λειτουργίας του ελαιοτριβείου.

















H υπεροχή της Κωρονέικης ποικιλίας της Λακωνικής γης, οφείλεται σε πολλούς και σύνθετους λόγους, όπως στις κλιματολογικές συνθήκες, στα εδαφολογικά στοιχεία και στην ιδιαίτερη φροντίδα των καλλιεργητών και ελαιοτριβέων. Μεγάλο ρόλο παίζει η χαμηλή θερμοκρασία έκθλιψης της ελιάς, αυτό που ονομάζεται ψυχρή έκθλιψη και επιτρέπει στο ελαιόλαδο να διατηρεί τα θαυματουργικά του συστατικά.











Συσκευασία:  Γυάλινα - PVC Μπουκάλια και Μεταλλικοί Τενεκέδες
Ποιότητα  :  Extra Παρθένο Ελαιόλαδο - Ποικιλία Κορωνέικη
GREEK NATURE BROKERS





%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CE%9C%CE%B1%CE%B6%CE%AF%20%CE%BC%CE%B1%CF%82....

 
Top
Art PC Solutions