Το Αυγοτάραχο Trikalinos ανάμεσα στις 30 μοναδικές επιλογές του
Ferran Adria, στο νέο βιβλίο της φωτογράφου Hannah Collins με τίτλο “The
Fragile Feast, Routes to Ferran Adria”.
Μια από τις τελευταίες παγκόσμιες διακρίσεις για την εταιρία και τα
προϊόντα Τρικαλινός, έρχεται με την πρόσφατη έκδοση του νέου
βιβλίου-συνεργασίας του κορυφαίου Γαστρονομικού Δημιουργού Ferran Adria
με την καταξιωμένη φωτογράφο Hannah Collins. Το βιβλίο που
τιτλοφορείται: “The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria”, περιλαμβάνει
τις προσωπικές επιλογές του διάσημου Chef με τα 30 κορυφαία και πιο
υγιεινά προϊόντα του πλανήτη και καταγράφει όλη τη διαδρομή τους από τον
παραγωγό και τον τόπο παραγωγής, μέχρι το πιάτο των πελατών του
διάσημου El Bulli και τον τρόπο που τα χειρίστηκε ο διάσημος δημιουργός.
Το βιβλίο “The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria”, αποτελεί ένα
ιστορικό ντοκουμέντο, καθώς παρουσιάζει ένα γαστρονομικό κίνημα (Μοριακή
Κουζίνα), “ντυμένο” με τα μοναδικότερα προϊόντα του πλανήτη στις πιο
ιδιαίτερες –υψηλής γαστρονομίας- στιγμές, που αγγίζουν την εικαστική
έκφραση. Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση αλλά και η υπερηφάνεια για τον τόπο
μας, το γεγονός ότι ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του σπουδαίου αυτού
βιβλίου, ανάμεσα στα πιο εκλεκτά προϊόντα του πλανήτη παρουσιάζεται και
το δικό μας, Αυγοτάραχο Trikalinos!