Η κανέλλα, το γαρύφαλλο και τα άλλα συστατικά συνυπάρχουν με το παραδοσιακό ποτό βύσσινο.
... με 'Ονομα.
Η ονομασία της η οποία έχει κατοχυρωθεί από την Εταιρία μας, προέρχεται από το λατινικό tinctura , δηλ. βάμμα, εκχύλισμα.
... με Περιεχόμενο.
Τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα της το οφείλει στα εκχυλίσματα
μπαχαρικών που περιέχει, κυρίως κανέλλας, γαρύφαλλου και μοσχοκάρυδου,
αλλά επίσης, κίτρου, μανταρινιού, Μαστίχας Χίου κ.λ.π.
Πώς και που ...
Η Τεντούρα πίνεται παντού: μετά από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ,
στην καφετέρια και στο μπαρ σαν κανονικό ποτό, σκέτη ή με σόδα ή τόνικ
αλλά κυρίως παγωμένη σε μικρά ποτηράκια, με κρέμα γάλακτος και τριμμένη
κανέλλα. Συνδυάζεται ωραία σε κοκτέιλς με μπράντυ ή ρούμι. Συνοδεύεται
υπέροχα με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και λουκουμάδες. Επίσης
προσθέτοντας στο τσάι σας ή τον καφέ σας ένα σφηνάκι Τεντούρα του δίνετε
μια ξεχωριστή, αρωματική γεύση.